Loading

Doç. Dr.

Mehmet Akif ŞEN

Turizm Fakültesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

İletişim

mehmetsen@subu.edu.tr

Güncellenme Tarihi : 09-07-2025 19:23

ULUSLARARASI :
1
Trabzon Su Değirmenlerinin Gastronomi Turizmi Bakımından Değerlendirilmesi
ŞEN MEHMET AKİF , Journal of Gastronomy and Travel Research, 2022
Uluslararası   Hakemli   Sobiad, Index Copernicus, International Scientific Indexing, Türkiye Turizm Dizini, Index Copernicus   Özgün Makale
2
Kars Mutfak Kültürünün Kocaeli'ye Göç Etmiş Karslılar Tarafından Kullanılma Durumunun Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
ŞEN MEHMET AKİF , Doğu Coğrafya Dergisi, 2021
Uluslararası   Hakemli   Art Index (Art Research Database, EBSCO)   Özgün Makale
3
Tripadvisor Kullanıcılarının Restoranlardaki Olumsuz Deneyimlerine İlişkin Yorumlarının İncelenmesi: Trabzon Örneği
ŞEN MEHMET AKİF , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2021
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
4
Coğrafi İşaret Tescilli Soğuk Bir Lezzet Görele Dondurması
CEBECİ Haluk,ŞEN MEHMET AKİF , Gastroia:Journal of Gastronomy And Travel Research, 2020
Uluslararası   Hakemli   SOBIAD, J-GATE, DRJI,SIS   Özgün Makale
5
Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Türkiye’deki Yemek Firmalarında Oluşturduğu Etkinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
ŞEN MEHMET AKİF , Afet ve Risk Dergisi, 2020
Uluslararası   Hakemli   DRJI   Özgün Makale
6
Türkiye'de Üretilen Coğrafi İşaret ile Tescillenmiş Ekmek Çeşitleri Üzerine Nitel Bir Araştırma
ŞEN MEHMET AKİF, EKİNCİ Emel , Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020
Uluslararası   Hakemli   DRJI, J Gate, Türkiye Turizm Dizini   Derleme Makale
7
Geleneksel Türk Mutfağı Lezzetlerinden Olan Ağuz Üzerine Bir Araştırma
ŞEN MEHMET AKİF , The Journal of Academic Social Scienes, 2019
Uluslararası   Hakemli   Sobiad   Özgün Makale
8
The effect of saleps obtained from various Orchidacease species on some physical and sensory properties of ice cream
ŞEN MEHMET AKİF,PALABIYIK İBRAHİM,KURULTAY ŞEFİK , Food Science and Technology, 2019
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
9
Composition, viscosity and solubility of saleps from twenty different orchid (Orchidaceae) species
ŞEN MEHMET AKİF,KURULTAY ŞEFİK,PALABIYIK İBRAHİM , Journal of Food Measurement and Characterization, 2018
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
10
Sanayi Kenti Gebze’den Geleneksel Bir Lezzet ”Ekşi Mayalı Ekmek”
ŞEN MEHMET AKİF , The Journal of Academic Social Scienes, 2018
Uluslararası   Hakemli   sobiad   Özgün Makale
11
Kritik Kontrol Noktalarında (KKN) Risk Matrisi Uygulaması ”Bir Restoran Örneği”
ŞEN MEHMET AKİF , The Journal of Academic Social Science, 2017
Uluslararası   Hakemli   ASOS   Özgün Makale
12
Osmanlı Mutfağından Günümüze Gastronomik Değerimiz ”Salep”
ŞEN MEHMET AKİF , Eurasian Academy Of Sciences Social Science Journal, 2017
Uluslararası   Hakemli   ASOS   Özgün Makale
ULUSAL :
1
Göç Faktörünün Mutfak Kültürüne Etkisi: Trabzon Örneği
BAKKALOĞLU ZEYNEP, ŞEN MEHMET AKİF , Aydın Gastronomy, 2024
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
2
A RESEARCH ON THE CHANGE IN THE NUTRITIONAL HABITS OF CONSUMERS BEFORE AND AFTER COVID-19
ŞEN MEHMET AKİF, ŞİMŞEK MEHMET , Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2021
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
3
Change in People’s Eating Behaviour During Covid-19
ŞİMŞEK MEHMET,ŞEN MEHMET AKİF , Gaziantep University Journal of Social Sciences, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
4
Farklı Yöntemlerle Kızartılan Patlıcanların Yağ Çekme Oranları ve Bu Patlıcanlarla Yapılan Patlıcan Musakkanın Tüketiciler Tarafından Beğenilme Durumu
ŞEN MEHMET AKİF , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
5
Gastronomi Turizmi Kapsamında Trabzon Mutfağına Özgü Bir Ürün KUYMAK
ŞEN MEHMET AKİF , Karadeniz İncelemeleri Dergisi, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
6
Hazır Yemek Sektöründe Çalışan Gıda Mühendislerinin Sorunları
ŞEN MEHMET AKİF , Akademik Gıda, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
7
Mutfak Çalışanlarının İş Motivasyonu ve Hijyen Davranışı Üzerine Bir Çalışma
ŞİMŞEK MEHMET, ŞEN MEHMET AKİF , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
8
TOPLU YEMEK TÜKETİCİLERİNİN YEMEĞE YÖNELİK GENEL MEMNUNİYET DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
ŞEN MEHMET AKİF,ŞİMŞEK MEHMET , Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research, 2020
Ulusal   Hakemli   SOBIAD, J-GATE, DRJI, ISI, INDEX COPERNICUS   Özgün Makale
9
Soğuk Keyif Dondurma
ŞEN MEHMET AKİF , Gıda Mühendisliği, 2018
Ulusal   Hakemli   Endekste taranmıyor   Derleme Makale
10
Topraktan Külaha Yasak Hazine `Salep`
ŞEN MEHMET AKİF , Gıda Mühendisliği Dergisi, 2017
Ulusal   Hakemli   Endekste taranmıyor   Derleme Makale
11
Yemek Sektörüne Genel Bakış
Sucu Neslihan,Durmuş Serkan,ŞEN MEHMET AKİF , Standart, 2008
Ulusal   Hakemli   Endekste taranmıyor   Derleme Makale
ULUSAL :
1
FINDIKLI YENİ ÜRÜNLER AR&GE PROJESİ - 2018.20.04.670
ARAŞTIRMA PROJESİ, Tamamlandı
DOKTORA :
1
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomi Rotaları, Saati :3
2
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomide Ürün Geliştirme, Saati :3
YÜKSEK LİSANS :
1
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomide Coğrafi İşaretleme, Saati :3
2
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomide Coğrafi İşaretleme, Saati :3
3
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Güvenliği, Saati :3
4
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Güvenliği, Saati :3
5
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Türk Mutfak Kültürü, Saati :3
6
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Türk Mutfak Kültürü, Saati :3
7
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Turizm ve Çevre, Saati :3
8
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Türk Mutfak Kültürü, Saati :3
9
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Türk Mutfak Kültürü, Saati :3
LİSANS :
1
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Saati :3
2
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Bitirme Çalışması, Saati :4
3
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Endüstriyel Mutfak, Saati :3
4
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomide Sektörel Araştırmalar, Saati :2
5
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Katkı Maddeleri, Saati :3
6
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Osmanlı Mutfağı, Saati :3
7
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Süt ve Süt Ürünleri, Saati :4
8
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, Saati :3
9
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : İşletmede Mesleki Eğitim I, Saati :15
10
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Saati :3
11
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Doğu Karadeniz'in Yerel Değerleri, Saati :4
12
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomide Sektörel Araştırmalar, Saati :2
13
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomiye Giriş, Saati :3
14
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Girişimcilik ve Proje Yönetimi, Saati :3
15
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Saati :3
16
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Satınalma, Saati :3
17
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Deniz Mahsulleri, Saati :3
18
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomiye Giriş, Saati :3
19
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Saati :3
20
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Beslenme Bilgisi, Saati :3
21
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Beslenme İlkeleri, Saati :3
22
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomiye Giriş, Saati :3
23
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Saati :3
24
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Güvenliği ve Mutfak Hijyeni, Saati :3
25
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Menü Planlama, Saati :2
26
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon, Saati :3
27
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Beslenme İlkeleri, Saati :3
28
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomiye Giriş, Saati :3
29
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Güvenliği ve Mutfak Hijyeni, Saati :3
30
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : İş Güvenliği ve İlkyardım, Saati :2
31
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : İş Ahlakı ve Değerler Eğitimi, Saati :2
32
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Endüstriyel Mutfak, Saati :3
33
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş, Saati :3
34
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Güvenliği ve Mutfak Hijyeni, Saati :3
35
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Menü Planlama ve Reçetelendirme, Saati :2
36
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Saati :2
37
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Pişirme Teknikleri, Saati :3
38
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Beslenme İlkeleri, Saati :3
39
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş, Saati :3
40
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomi, Saati :2
41
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Saati :3
42
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Güvenliği ve Mutfak Hijyeni, Saati :3
BİLİMSEL KİTAP :
1
Gelenekten Geleceğe Trabzon Mutfağı: Kültürel Değerler - Geleneksel Lezzetler
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
2
Soğuk Mutfak
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF,BAKKALOĞLU ZEYNEP
3
Turizmin Gelişiminde Gastronomi Turizmi
Yazarlar : SAYGI YAŞAR BİROL,MANKAN ESRA,ŞEN MEHMET AKİF
4
Yemek Tarifleriyle Süt ve Süt Ürünleri
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF,AKÇAY AYŞENUR
5
Yemek Tarifleriyle Süt ve Süt Ürünleri
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF,KAYA ZELİHA
6
Profesyonel Mutfaklar
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF, YILMAZ MUSTAFA, TEKERKAYA ULAŞ
7
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Akademik Araştırma ve Derlemeler I
Yazarlar : KAYA ZELİHA, ŞEN MEHMET AKİF
8
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Akademik Araştırma ve Derlemeler III
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
9
Tarihi, Kültürü ve Sanatıyla Trabzon
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
10
Türkiye'nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlleri
Yazarlar : BAKKALOĞLU ZEYNEP, ŞEN MEHMET AKİF
11
Sürdürülebilir Mutfak
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF, EKİNCİ Emel
12
Türkiye'nin Mutfak Sosyolojisi
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
13
Türkiye'nin Mutfak Sosyolojisi
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
14
Gıda Felsefesi
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF, EKİNCİ Emel
15
Anadolu Mutfak Kültüründen Esintiler
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
16
Gastronomi Araştırmaları
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF,EKİNCİ Emel
17
LAZUT (Yeni Dünyadan Karadenize Mısırın Öyküsü)
Yazarlar : ŞİMŞEK MEHMET,ŞEN MEHMET AKİF
18
Türkiyede Göç Olgusu
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
19
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
ANSİKLOPEDİ MADDESİ :
1
Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
2
Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
3
Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
4
Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
5
Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
6
Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
7
Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
8
Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
9
Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Yazarlar : ŞEN MEHMET AKİF
YÜKSEK LİSANS :
1
Giresun Üniversitesi - 2023 - Giresun'da bulunan su değirmenlerinin gastronomi rotası olarak değerlendirilmesi üzerine nitel bir araştırma
Yazarlar : İLKNUR KÖNEZ AĞZIKÜÇÜK
2
Giresun Üniversitesi - 2023 - Türk mutfak kültüründe pirincin pilav olarak kullanımı: Anadolu ve Azerbaycan mutfaklarının karşılaştırılması
Yazarlar : AYISHA AHMADLI
ÜYELİKLER :
1
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası - Üye - 1999 -